Marmoleum vloeren: de voordelen!

Mike avatar

Mike op 23-12-2015

Een marmoleum vloer kent vele voordelen en is dankzij producent Forbo flooring systems behoorlijk populair geworden. Alles wat u zou moeten weten over marmoleum vloeren leest u in onderstaan artikel!

Marmoleum vloeren

Marmoleum of linoleum?

Marmoleum en linoleum worden nogal door elkaar gebruikt waardoor verwarring kan ontstaan. Linoleum is het eigenlijke product, marmoleum is een merknaam welke gebruikt wordt door o.a. (één van) de grootste vloerproducenten ter wereld: Forbo flooring systems.

Een marmoleum vloer is een linoleum vloer met een gemarmerd dessin. De samenvoeging van de woorden marmer en linoleum zorgde dan ook voor de uiteindelijke merknaam.

Kenmerken van een marmoleum vloer

Een marmoleum vloer wordt voor bijna 100% vervaardigd van natuurlijke grondstoffen. Lijnzaadolie, houtmeel, pijnhars, jute, pigmenten en kalksteen vormen de basis van deze zeer slijtvaste vloerbedekking. Hierdoor is een marmoleum vloer recyclebaar en daarmee zeer milieu vriendelijk.

Qua kleur is er voldoende keuze in marmoleum vloeren. Het materiaal wordt doorgaans geleverd in rollen of als klikpanelen in de vorm van tegels of stroken. Over het algemeen legt een professional de marmoleum vloer omdat dit een vrij complex karwei is wat vakmanschap vereist.

Voordelen van een marmoleum vloer

  • recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk
  • zeer slijtvast, krasvast, vochtbestendig, isolerend en veerkrachtig
  • eenvoudig te reinigen
  • goed te onderhouden
  • bestand tegen hitte en moeilijk ontvlambaar
  • geschikt voor iedere vlakke ondervloer
  • tevens geschikt in combinatie met vloerverwarming

Nadelen van een marmoleum vloer

  • minder keuze in kleur in vergelijking met bijvoorbeeld vinyl
  • niet geschikt om eenvoudig zelf te leggen

Een marmoleum vloer leggen gebeurt meestal door een professional en daarom is een marmoleum vloer duurder dan een vloer die u gemakkelijk zelf legt. De gemiddelde prijs per strekkende meter ligt ongeveer op € 45,- maar wordt door behoorlijk wat factoren beïnvloedt.

Een van deze invloeden is de betreffende vakman die de marmoleum vloer voor u gaat leggen. Vaklui hanteren onderling vaak uiteenlopende tarieven voor hun werkzaamheden. In veel gevallen kunt u dus flink besparen op de kosten voor uw marmoleum vloer door zorgvuldig uw vakman uit te kiezen.

Door professionals met elkaar te vergelijken en vanuit deze vergelijking uw definitieve vakman te kiezen verzekerd u zichzelf altijd van de beste prijs voor uw marmoleum vloer.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!