PVC vloer leggen

Mike avatar

Mike op 03-11-2015

Een PVC vloer leggen is niet heel moeilijk en gaat vrij snel in de praktijk. Waar moet u op letten bij het leggen van een PVC vloer? Ontdek het in dit artikel.

PVC vloer leggen

Waarom een PVC vloer?

Een PVC vloer is ideaal voor mensen die graag het uiterlijk van een houten vloer willen, maar de voordelen van een vinyl vloer prefereert. Een PVC vloer biedt in dat geval uitkomst omdat deze gemaakt wordt van kunststof en daarom volledig houtvrij is. U zult dus geen last hebben van het onderhoud wat bij een 'echte' houten vloer wel het geval is.

Een PVC vloer is daarnaast ook nog eens zeer duurzaam vanwege de krasvaste toplaag en is een PVC vloer vanwege de gebruikte materialen uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

Een PVC vloer leggen

Een PVC vloer is goed vergelijkbaar met kliklaminaat en wordt net als kliklaminaat zwevend gelegd. Leg de planken altijd in de lengte richting van de ruimte voor het mooiste resultaat en gebruik planken uit verschillende parketten.

Bij levering van de PVC vloer krijgt u altijd een uitgebreide handleiding waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de planken moet leggen en in elkaar moet klikken, maar het voordeel van een PVC vloer is dat u de plank net zo makkelijk weer los klikt bij een foutje.

Ter voorbereiding van het leggen van de PVC vloer zult u er voor moeten zorgen dat de ondergrond droog en schoon is. Als de vloer niet helemaal vlak is, is een ondervloer een aanrader. Ook als extra demping is een ondervloer zo gek nog niet.

Bijkomend voordeel van een PVC vloer is dat u in de toekomst bij een eventuele verhuizing de vloer moeiteloos weer demonteert en met u meeneemt.

Toch liever uitbesteden?

Het leggen van de PVC vloer is niet moeilijk, maar om verschillende redenen kunt u de voorkeur hebben om het leggen van de vloer uit te besteden aan een professional.

In dat geval is het raadzaam om meerdere vloerders met elkaar te vergelijken. Prijzen willen onderling nog wel eens verschillen en door meerdere professionals met elkaar te vergelijken verzekert u zich van de juiste keuze voor uw situatie. In een aantal gevallen kan uw totale besparing oplopen tot wel 40% van de totale kosten om de PVC vloer te laten leggen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!