Vloer kiezen, waar op letten?

Mike avatar

Mike op 29-07-2015

Het is zeer belangrijk om goed te bedenken welke soort vloer u wilt in uw huis. Een vloer kan namelijk een flinke kostenpost zijn en neemt vaak wel een kwart van uw totale interieurbudget op. Hier kunt u lezen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn als u een vloer wilt uitkiezen. Als u dit namelijk goed overweegt, weet u zeker dat u voor de toekomst de juiste vloer hebt gekozen.

Vloer kiezen

Wat is uw levensstijl?

Het aanpassen van een levensstijl is vrij lastig. Kies daarom voor een vloer die past bij de levensstijl van uw gezin. Heeft u kinderen? Denk dan aan een onderhoudsvrije vloer, zoals keramische tegels. Wilt u een vloer die vlekvrij blijft? Dan is een keuze voor een vloer met structuur het beste. Als u geen kinderen heeft en zuinig bent op uw vloer, dan kunt u kiezen voor natuursteen of een houten vloer. Zo heeft elke vloer zijn voor- en nadelen.

Wat past het best uw woning?

Het is ook aan te raden om verschillende proefstukjes mee te nemen en deze te vergelijken met uw interieur. Zo kunt u in een oogopslag zien of de gekozen tegel bij uw interieur past. Het is voor elke vloertype mogelijk om een proefstuk te krijgen, soms tegen een kleine vergoeding.

Welke tegel past het best bij de kamer?

U kunt met de juiste vloer uw kamer groter laten ogen. Koop bij een kleine ruimte daarom ook geen grote tegels, dit oogt namelijk kleiner omdat er minder voegen zijn. Daarnaast is het aan te raden om de lengte van uw kamer te benadrukken. Doe dit door bijvoorbeeld rechthoekige tegels te gebruiken en deze in de lengterichting van de ruimte te leggen.

Advies inwinnen bij vloerspecialist

Als u het nog niet helemaal zeker weet wat voor u de beste keuze is, kunt u gebruik maken van het advies van een specialist. Die kan u helpen bij de keuze voor een geschikte vloer, en het vervolgens ook daadwerkelijk plaatsen.

Wanneer u gaat zoeken naar een specialist is het verstandig om meerdere bedrijven te vergelijken middels vloer offertes. Door het aanvragen van de gratis en vrijblijvende offertes, kunt u in een oogopslag zien welke specialist de klus het voordeligst uit kan voeren. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op het laten leggen van een vloer.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!