Vloerafwerking met plinten?

Mike avatar

Mike op 25-08-2015

Als u klaar bent met het leggen van een vloer, kan het zijn dat het nog wat afwerking mist. Is dit het geval, dan zijn plinten wellicht een goede aanvulling op uw nieuwe vloer. Daarnaast zijn plinten een ideale manier om al die kabels weg te werken. Maar welke soorten plinten zijn er? En hoe moet u de plinten vastmaken? Lees in dit artikel meer over plinten.

Vloerafwerking plinten

Welke soorten plinten zijn er?

Het is belangrijk dat u goed weet welke soort plint u wilt gebruiken. Iedere plintsoort heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen en u moet dus goed nagaan waarvoor u de plinten wilt gebruiken.

De verschillende soorten zijn:

- Plakplinten worden vaak gebruikt puur als afwerking van de vloer. De plakplinten zijn makkelijk te plaatsen, ze hoeven namelijk alleen maar op maat gezaagd te worden. U hoeft bij deze plintsoort ook de oude plinten niet te verwijderen, u kunt ze er zo overheen plakken.
- Plinten met een clipsysteem zijn ook redelijk simpel te plaatsen. Het duurt wel wat langer dan plakplinten aangezien deze plinten over knoopjes op de muur geschoven worden, die eerst in de muur moeten worden geboord.
- Overzetplinten zijn wat minder makkelijk te leggen, aangezien de je deze niet over de oude plinten heen kunt plaatsen. Ook moeten deze plinten vast worden geboord.

U kunt bij alle plintsoorten ook lijm gebruiken om de plinten vast te maken.

Hoe legt u de plinten?

Als u de plinten wilt leggen moet u de plinten verstek zagen. Daarnaast is het van belang om te kijken hoe uw muren staan, aangezien niet alle muren recht zijn. U kunt dit het best door de hoek tussen 2 muren te meten met een zwaaihaak. Vervolgens moet u de helft van deze hoek nemen en aftekenen op de plinten.

Hulp nodig? Raadpleeg een vloerspecialist

Mocht u meer hulp nodig hebben bij het leggen van plinten, dan kunt u uw vloerspecialist vragen voor meer advies. U kunt ze ook inhuren om de plinten te plaatsen, als u het zelf niet wilt doen.

Vergelijk meerdere vloerspecialisten middels vloeroffertes om tot de beste prijs te komen voor uw klus. Het vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk en bovendien geheel gratis en vrijblijvend.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!