Vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming

Mike avatar

Mike op 24-06-2014

Vloerverwarming is steeds populairder aan het worden in België. Er wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming omdat met dit type verwarming het huis gelijkmatig verwarmd wordt, het werk efficiënter dan een normale verwarming die is aangesloten op een CV-ketel installatie. U bespaart hierdoor niet alleen op energieverbruik, daarnaast bent u namelijk ook nog milieubewust bezig omdat u dus minder gas verbruikt.

Vloerverwarming

Wat is vloerverwarming precies?

Vloerverwarming is een type verwarming dat onder vloeren ingebouwd wordt. Zo wordt uw woning door de vloer verwarmd, waardoor het ook 's winters aangenaam is om op blote voeten in huis rond te lopen. Er zijn diverse vloerverwarmingssystemen, de vloer kan door middel van warm water maar ook elektriciteit worden verwarmd. Door de gelijkmatige verdeling van dit type verwarming is er bijna geen spraken van temperatuurverschillen in de kamer. De vloerverwarming kan centraal bediend worden door middel van een thermostaat. En wanneer het stralingsoppervlak van de vloerverwarming groot genoeg is, kan deze zelfs de complete centrale verwarming vervangen. De warmte afgifte van de vloerverwarming is afhankelijk van verschillende factoren zoals het typen vloer en de dikte van de vloer maar ook de temperatuur van de vloer.

Voordelen van vloerverwarming

  • Relatief laag energieverbruik
  • Aangename temperatuur door de gelijkmatig verdeelde warmte
  • Indien vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gekozen zijn radiatoren niet meer nodig
  • Het verhoogt de waarde van uw huis

Nadelen van vloerverwarming

  • Het installeren kost veel tijd/arbeid doordat er in de vloer leidingen moeten worden geplaatst
  • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van tapijt als ondervloer wordt een groot gedeelte van de warmte tegengehouden
  • Een lekkage kan alleen worden hersteld door de vloer open te breken
  • Warmt trager op dan normale verwarming

 

Bent u op zoek naar een mooie vloer waar u vloerverwarming onder kunt plaatsen?

Dan raden we u aan om meerdere vloer offertes aan te vragen bij diverse vloerders en deze na ontvangst met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u aanzienlijk in kosten besparen en daarnaast eenvoudig kiezen voor de vloerder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!