Kurkvloeren

Kurkvloeren zijn net als houten vloeren een natuurproduct. Een vloer van kurk straalt daarom van nature een warme en behaaglijke sfeer uit. Maar er kan daarnaast ook worden gekozen voor kurkvloeren in vele andere soorten, kleuren en maten.

Kurkvloeren
Zo kan er ook worden gekozen voor een kurkvloer met motief, specifieke kleuren of juist een zeer natuurlijk ogende vloer. Kurkvloeren hebben bovendien ook een aantal zeer prettige eigenschappen. Zo zijn vloeren van kurk lekker warm omdat deze vanwege de korrel structuur de warmte goed vast houden. Ook zijn ze geluiddempend, brandwerend en waterafstotend. Hierdoor zijn ze eenvoudig te reinigen en dus ook erg onderhoudsvriendelijk. Ideaal dus ook voor huishoudens met kinderen.

Kurkvloer leggen

Kurkvloeren werden vroeger doorgaans aan de ondervloer (meestal een vloer van cement) vastgelijmd. Maar in de loop der jaren werd lijm steeds minder gebruikt, onder andere door lelijke resten van de lijm bij het verwijderen van de kurkvloer. Tegenwoordig wordt er bij kurkvloeren voornamelijk een kliksysteem toegepast, op deze manier is de vloer eenvoudig te verwijderen bij een verhuis omdat deze gemakkelijk weer los te klikken is.

Een kurkvloer bij u in huis?

Het is dan aan te raden om meerdere kurkvloer offertes aan te vragen bij diverse vloerders. Op deze manier kunt u zich eenvoudig laten adviseren en kiezen voor de vloerder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Zo vond Meneer Coenen uit Brugge via vindVloerder.be eenvoudig een vloerder voor het leggen van een kurkvloer in zijn woning:

''Ik kreeg na versturing van mijn opdracht via de website al snel meerdere vloer offertes toegestuurd van verschillende vloerders. De offertes waren zeer uitgebreid en voorzien van alle belangrijke informatie, zoals onder andere het aanbod van de verschillende opties in kurkvloeren, de eigenschappen, afmetingen, prijzen en ook het algemene proces van het plaatsen van de kurkvloer. De vloerder waarvoor ik uiteindelijk koos heeft een prachtige krukvloer geplaatst in onze woonkamer en keuken van onze woning.''

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vloerders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vloerbedrijven.
Omdat u van meerdere vloerders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw nieuwe vloer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.