Laminaat leggen

Laminaat is een composiet plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende laagjes. Qua uiterlijk en eigenschappen is het redelijk vergelijkbaar met parket, al zijn er duidelijke verschillen tussen de twee.

Laminaat leggen

Verschil in kwaliteit laminaat

Er is ook verschil in kwaliteit van laminaat zelf, dit wordt aangeduid met nummers tussen de 21 en 34, hoe hoger het nummer des te beter de kwaliteit. Het verschil zit hem in slijtlaag, deze zijn dan dikker waardoor de levensduur verlengd wordt. Laminaat is erg milieuvriendelijk en makkelijk in onderhoud. Wilt u laminaat zelf plaatsen? Dan volgt hier een duidelijke stappenplan.

Laminaat plaatsen

- Als eerste dient u ervoor te zorgen dat de ondergrond wordt voorbereid, zorg ervoor dat de ondergrond droog en vlak is. Een cementdekvloer is aan te raden om als dekvloer te gebruiken. Dit omdat egalisatie van uw dekvloer noodzakelijk is. Om te verzekeren dat uw vloer droog blijft, bedekt u de ondergrond met vochtwerende folie, ook wel ondervloerfolie genoemd. Deze rolt u in banen over de vloer en plakt u af met dampdichte tape.

- Als u dat heeft gedaan plaatst u een ondervloer, deze bevorderd de egalisatie en geluidsdemping. Een ondervloer bestaat uit polystyreen of polyetheen, dit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

- Het is ook belangrijk dat het laminaat tijd heeft te acclimatiseren. Leg de verpakte laminaatplanken een aantal dagen van te voren al in de ruimte waar u deze wilt leggen. Zo vermijd u dat deze planken gaan uitzetten of krimpen wanneer ze gelegd zijn.

- Als dit gebeurd is kunt u de laminaatplanken plaatsen. Deze zijn voorzien van een tand- en groef waardoor u deze aan elkaar kunt klikken. Tik ze met een hamer aan zodat ze goed aansluiten. Gebruik bij de planken tegen de muren stelblokjes, hiermee voorkomt u dat het laminaat te dicht tegen de muren aan komt te liggen. Controleer ook elke plank op beschadigingen.

- Als u het complete oppervlak heeft gelegd is het tijd voor de afwerking, u plaats nu plinten om de voegen onzichtbaar te maken. Rondom verwarmingsbuizen kunt u afwerkstukken plaatsen die hiervoor speciaal ontworpen zijn.

Laminaat door een professional laten leggen

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat het laminaat goed wordt gelegd, dan kunt u het beste een vloerder inschakelen. Slim is dan wel om hiervoor offertes van meerdere vloerfirma's te vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kiest u eenvoudig voor de vloerder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van vloerders uit uw regio en bespaar op het laten plaatsen van uw laminaat!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vloerders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vloerbedrijven.
Omdat u van meerdere vloerders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw nieuwe vloer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.