Parket leggen

Als u een vloer zoekt waar u weinig naar hoeft om te kijken en die past bij een tal van stijlen, kiest u voor een houten plankenvloer oftewel parket. Parket bestaat in tegenstelling tot laminaat uit echte houten planken. Dit type vloer past bij elke soort stijl, van klassiek tot strak en modern.

Parket leggen
U kunt ervoor kiezen om uw parket zelf te leggen of deze te laten leggen.

Parket plaatsen

Wilt u uw parket zelf plaatsen? Zorg dan voor een goede voorbereiding, dat is namelijk het halve werk.

- Laat uw planken een paar dagen acclimatiseren in de kamer waar u deze ook wilt plaatsen. Meng de planken van verschillende pakketten door elkaar heen zodat zichtbare kleurverschillen voorkomen worden.

- Als u het parket op een houten ondervloer plaatst kunt u de vloerplanken gelijk vastnagelen. Als dit niet het geval is zult u de ondervloer moeten voorzien van lattenwerk. Dit heeft als voordeel dat u elektriciteitsleidingen of andere voorzieningen in de vloer kunt verwerken. Spreid een dampscherm uit over de volledige oppervlakte van uw vloer. Bevestig hierna houten balken van 4 bij 4 centimeter met slagpluggen op de vloer. Doe dit over de gehele lengte maar laat wel 30 centimeter ruimte tussen de balken.

Als u merkt dat de ondergrond niet goed geëgaliseerd is kunt u verschillende balken met een spie ondersteunen om deze waterpas te krijgen. Hierna kunt de planken vastnagelen. Dit doet u haaks op de houten balken. U zult in de meeste gevallen op het einde van een rij de laatste plank op maat moeten zagen. Gebruik het reststuk om de volgende rij mee te beginnen.

- Als u klaar bent met plaatsen is het tijd voor de afwerking. Een nieuwe parketvloer moet altijd geschuurd worden. Begin met grof schuurpapier en bouw dit langzaam af naar fijnkorrelig schuurpapier. Verwijder al het ontstane stof en lak, beits, olie of was uw nieuwe parket vervolgens. Dit is afhankelijk van uw smaak.

Parket laten leggen?

Liever uw parketvloer door een professional laten leggen? Vergelijk dan meerdere offertes om zo een juiste keuze te kunnen maken gebaseerd op prijs en kwaliteit. Bij ons kunt u gratis meerdere offertes op maat aanvragen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vloerders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vloerbedrijven.
Omdat u van meerdere vloerders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw nieuwe vloer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.