Vloer egaliseren

Voordat u een vloer kunt afwerken met tegels, natuursteen, parket, kurk of een ander soort afwerkingsmateriaal, zal eerst de ondergrond perfect glad gemaakt moeten worden. Het egaliseren dient zo secuur mogelijk gedaan te worden. Wanneer de vloer niet helemaal recht loop kunnen er bij het plaatsen van een vloer problemen ontstaan.

Vloer egaliseren

Voorbereidend werk

Voordat er begonnen kan worden met egaliseren dient de ondergrond eerst te worden voorbereid. Deze moet goed worden schoongemaakt. Een betonnen ondervloer dient droog en stofvrij gemaakt te worden. Wanneer een al betegelde vloer opnieuw geëgaliseerd moet worden, dient deze eerst vetvrij te worden gemaakt met ontvettingsmiddel.

De diepere scheuren en gaten dienen eerst met een plamuurmiddel gevuld te worden. Vervolgens kan voorstrijkmiddel, ook wel primer genoemd, worden aangebracht op de ondergrond. Op deze manier wordt voorkomen dat de ondergrond een zuigeffect zal uitoefenen op het egaliseercement.

Vloer egaliseren met egaliseermiddel

Nu kan het vloeroppervlak worden opgemeten om erachter te komen hoeveel egaliseermiddel er nodig zal zijn. Een richtlijn die aangehouden kan worden is 3 kilo per vierkante meter. Het middel dient te worden aangemaakt zoals staat voorgeschreven op de verpakking, dit wil nog wel eens verschillen.

Vervolgens kan vanuit een hoek in stroken van 1 meter de kamer worden afgewerkt. Het is hierbij van belang dat het egaliseermiddel met een aftrekker goed tot in de hoeken wordt getrokken. Glad strijken hoeft niet, het middel vloeit zich vanzelf glad en waterpas. Het middel dient minstens 24 uur te drogen voordat er verder kan worden gegaan met de vloer.

Vloer laten egaliseren door een professional

Wanneer u uw vloer liever door een professional wilt laten egaliseren en bewerken, kunt u hier geheel gratis meerdere offertes aanvragen. Op deze manier kunt u vergelijken in prijs en kwaliteit, waardoor u eenvoudig kiest voor de vloerder met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vloerders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vloerbedrijven.
Omdat u van meerdere vloerders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw nieuwe vloer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.