Vloerbekleding

Vloerbekleding bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de ruimtes in uw woning. Er zijn vele soorten mogelijkheden tot het bekleden van uw vloer. Zo kunt u kiezen voor hoogpolig tapijt maar uiteraard ook voor een harde vloer.

Vloerbedekking
De keuze voor zachte vloerbekleding zijn zeer divers. Zo zijn er tapijten, vloerkleden en tegels in veel verschillende kleuren, structuren en materialen. Zachte vloerbekleding zijn comfortabel, zeer geluiddempend en daarnaast ook energiebesparend. Vandaar ook dat we dit type vloerbedekking veel terug zien in slaapkamers. Maar met de hedendaagse vele opties, ontwerpen en materialen is zachte vloerbekleding eigenlijk een optie voor elke kamer in een woning.

Harde vloeren zijn daarentegen over het algemeen praktischer en ook onderhoudsvriendelijker dan zachte vloerbekleding. Ook in harde vloeren zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden en materialen. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, hout, marmoleum, vinyl maar ook kurk. Een trend die we tegenwoordig ook veel zien zijn de harde vinyl vloeren (metroflor), dit type is door de stookvorm zeer flexibel en geheel naar eigen smaak te leggen.

Vloer bekleding plaatsen

Traditioneel gezien werd de vloer in iedere ruimte in huis bekleed met zijn eigen 'voorbestemde' type vloerbekleding. Tapijt in de woonkamer, tegels in de badkamer en zeil in de keuken. Door nieuwe ontwikkelingen en technieken zoals bijvoorbeeld vloerverwarming en geluiddempende ondervloeren kunnen vloeren tegenwoordig doorgetrokken worden door heel het huis. Door gebruik te maken van zo'n 'uniforme' vloer wordt er eenheid, rust en ruimte gecreëerd omdat de ruimtes in huis zo aan elkaar worden gesmeed.

Mevrouw Goossens uit Antwerpen liet zo'n uniforme vloer in haar huis plaatsen door een vloerder die ze vond via vindVloerder.be:

''Ik wou heel graag een uniforme vloer in huis. Na het doorgeven van mijn wensen op de website van vindVloerder kreeg ik snel verschillende vloer offertes toegestuurd van diverse vloerders uit mijn regio. De offertes waren goed verzorgd en gaven duidelijke informatie over de mogelijkheden van het laten plaatsen van een uniforme vloer in huis. Eén offerte in het bijzonder gaf zeer uitgebreide informatie zoals materiaal soorten, prijzen maar ook technieken om de vloer te plaatsen en bood daarnaast ook nog zeer aantrekkelijk prijzen. Deze vloerder heeft onlangs een prachtige uniforme vloer bij ons in huis gelegd. De gehele vloer op onze benedenverdieping is nu doorgetrokken, waardoor de woonkamer, serre en keuken prachtig in elkaar overlopen. We zijn erg blij met het eindresulaat!''

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor vloerbekleding bij u in huis?

Aan te raden is dan om meerdere vloerbekleding offertes aan te vragen bij verschillende vloerders. Zo kunt u zich eenvoudig laten adviseren en daarnaast gemakkelijk kiezen voor de vloerder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vloerders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vloerbedrijven.
Omdat u van meerdere vloerders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw nieuwe vloer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.