Vloerverwarming

Vloerverwarming is een soort verwarming die onder de vloer wordt geplaatst. Het huis wordt op deze manier verwarmd, waardoor het zelf in de winter nog behaaglijk is om op blote voeten in huis rond te lopen.

Vloerverwarming
Er bestaan diverse vloerverwarmingssystemen. Zo kan de verwarming in de vloer elektrisch maar ook met warm water worden verwarmd. De vloer wordt op deze manier gelijkmatig verwarmd waardoor er bijna geen sprake meer is van temperatuurverschillen in een kamer.

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Steeds vaker wordt er gekozen voor vloerverwarming in huis omdat deze het huis gelijkmatig verwarmd en het ook erg comfortabel is. Daarnaast werkt dit type verwarming ook nog eens meer efficiënt dan een normale verwarming via een cv-ketel. Naast dat gebruik maken van vloerverwarming kosten bespaart op de energierekening is het ook nog eens milieubewust bezig zijn, omdat er zo minder gas wordt verbruikt.

Voor- en nadelen van vloerverwarming

Gebruik maken van vloerverwarming heeft zo z'n voordelen maar daarnaast ook een aantal nadelen.

Voordelen

  • Aangename temperatuur in de gehele kamer door de gelijkmatige verdeling van de warmte;
  • Waardeverhoging van het huis;
  • Relatief laag energieverbruik;
  • Indien vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt zijn er geen radiatoren meer nodig.

Nadelen

  • Leidingen moeten worden geplaatst in de vloer, dit kost veel tijd en arbeid;
  • Bij gebruik van tapijt zal een groot deel van de warmte worden tegengehouden;
  • Een lekkage kan minder eenvoudig worden hersteld, de vloer zal dan moeten worden opengebroken;
  • Warmt trager op dan radiatoren, het duurt dus iets langer voordat het warm is in huis.

 

Vloerverwarming bij u in huis?

Aan te raden is dan om meerdere vloerverwarming offertes aan te vragen bij diverse vloerders. Zo kunt u zich gemakkelijk laten adviseren en daarnaast eenvoudig kiezen voor de vloerder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vloerders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vloerbedrijven.
Omdat u van meerdere vloerders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw nieuwe vloer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vloerder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.